Uutiset Klassisen voimanoston MM 2017 kisaraportit Tapsalta ja Jossulta.
Klassisen voimanoston MM 2017 kisaraportit Tapsalta ja Jossulta. PDF Tulosta Sähköposti
04.07.2017 10:58

Klassisen voimanoston MM-kilpailut käytiin 14.-25.6. Valko-Venäjällä, Minsk.

Kuopion Painonnostajista kilpailuihin osallistuivat Tapani Puhakka 70M93 ja Johanna Kankus N72.

Tapani saavutti hopeaa ja Johanna oli 8. omissa sarjoissaan.

 

Tapanin ja Johanna kisaraportit kuvineen.

Kuvat Tapani Puhakka ja IPF

 

Tapani PuhakkaTapani Puhakka

Tapani Puhakka

Viidennet klassisen voimanoston MM-kilpailut kisailtiin Valkovenäjän pääkaupungissa Minskissä. Minsk ei ole kovin kaukana, mutta kun aamulla ennen viittä lähti Kaavilta ja oli Minskissä puolen yön tietämissä oli matkatunteja kertynyt melkoisesti. Tosin varattu lento Kiovasta Miskiin oli peruutettu ja seuraavaa lentoa odoteltiin viitisen tuntia.
Poikkesin ulkona, näin tuli yksi maa käytyihin lisää (Ukraina)
Kisat aloitettiin Masters sarjoilla, nostot kahdella lavalla, jo aamupäivän aikana kävi ilmi ettei aikataulussa pysytä. Avajaisetkin siirtyivät pari tuntia, presidentti Aljaksandr Lukasenka  avasi kymmenen päivää kestävän kisajakson.

Minulla oli punnitus ajallaan, mutta lavalle päästiin vasta viiden tunnin kuluttua punnituksesta eli ilta oli jo niin pitkällä, että olisi ollut jo veteraanin aika mennä levolle.
Kisa alkoi osaltani hieman kankeasti, ensimmäinen kyykky sekatuomiolla hylättiin mutta siitä se alkoi sujua niin, että loput kahdeksan nostoa hyväksyttiin.
Kyykyn ja penkin jälkeen olin kolmantena 7,5 kg jäljessä hopeasta, tässä vaiheessa oli jo selvää, että hopeaa otetaan jos vain kädet ei irtoa.
Palkintopallilla seistiin aamuyön puolella, kovin oli hiljainen kaupunki kun hotellille hiiviskelin.

Olen muutaman kaupungin nähnyt vaellukseni aikana, mutta Minsk on varmasti siistein näkemistäni. Ei roskia näkyvissä, upeat kukkaistutukset, hoidetut puistot ja nurmialueet. Ei nuorisojoukkoja marketin nurkilla pyörimässä. Tosin yhden kerjäläisen tapasin joka puhuikin suomea olisiko ollut mansikan poiminnassa Suomessa. Nosti paidan helmaa (mieshenkilö) ja näytti arpea, kertoi olevansa sairas ja rahaa vailla vastineeksi olisi antanut pienen Valkovenäjän lipun.
Neljän yön jälkeen sieltä oli poistuttava, koska ei ollut viisumia.
Hyvä reissu, viime vuona Salossa tuli vain lajimitali maastavedossa, nyt melkoinen kasa.
Turvatarkastuksessakin sekä Minskin, että Kiovan kentillä haluttiin katsoa mitä Tapanin repussa on.

 

 

Johanna KankusJohanna Kankus

Johanna Kankus

Tästä kisasta en aio sanoa paljoakaan, koska ei ole paljoa, mitä kertoa. Kisat menivät osaltani niin ”penkin alle” kuin olla ja voi. Olin pehmeä taas kerran ja tulos oli sen mukainen. Yritän vain unohtaa tämän huonon kilpailun ja saada kerättyä motivaatiota seuraavaan koitokseen. Kun kyykky meni huonosti heti alkujaan ja tulos jäi alle aiotun, niin siinä tilanteessa on hyvin vaikea enää motivoida itseänsä kilpailemaan parhaalla intensiteetillä loppuun asti. Paljon on vielä opittavaa lihaksien, hermotuksen ja harjoittelun osalta. Toisaalta tämä tilanne pitää osata kääntää kokemukseksi ja ottaa mahdollisimman paljon ”onkeensa” tällaisista hetkistä. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa vuosiin aion pitää kunnolla kesälomaa koko lajista ja keskittyä muunlaiseen urheiluun pääsääntöisesti. Välillä on hyvä tehdä muutakin ja palata uudella innolla – toivottavasti - takaisin lajin pariin.

Sijoituin kisoissa 8. ja yhteistulosta kertyi  445kg verran koostuen 167,5kg jalkakyykystä, 107,5kg penkistä ja 170kg maastavedosta.Sijoituin kisoissa 8. ja yhteistulosta kertyi 445kg verran koostuen 167,5kg jalkakyykystä, 107,5kg penkistä ja 170kg maastavedosta.

 

Tulokset Naiset

Tulokset Miehet

 

 

 

Viimeksi päivitetty 04.07.2017 11:00