Uutiset Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuiden tulokset ja kisaraportit
Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailuiden tulokset ja kisaraportit PDF Tulosta Sähköposti
04.03.2018 13:33

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut käytiin Tammelassa 23.-25.2.2018.

Kilpailut järjestivät SVNL & LVK Team & TamRy.

Kuopion Painonnostajista kilpailivat Hanna Kuokkanen SM 5, Joel Rissanen SM 1 ja Tuomas Puhakka SM 1.

 

Hanna Kuokkanen nosti sarjassa N63 ollen viides sarjassaan tuloksella 82,5kg.

 

Hanna Kuokkanen SM5Hanna Kuokkanen SM5

 

Tällä kertaa en jännittänyt itse kilpailua vaan sarjaan pääsemistä, koska vielä kisaviikollakin aamupaino pysyi tiukasti 65 kilon tienoilla. Loppuviikosta lisäsin veden juomista ja vähensin ronskisti suolan ja hiilihydraatin saantia, mikä alkoi tuntua yleisessä jaksamisessa ja ajatuksenjuoksussa. Onneksi perjantai kului rattoisasti töissä ja matkustaessa, joten en ehtinyt asiaa liiaksi stressaamaan.

Illalla hotellille saavuttuamme hikoilin hieman painoa pois. Välillä mieleen hiipi ajatus, että niinköhän sitä jaksaa tällaisella painonvedolla huomenna penkata, mutta päättäväisesti pidin epäilykset kurissa Sohvaperunoita tuijotellen. Luottavaisin mielin kävin yöunille ja nukuin harvinaisen levollisesti.

Hotelliaamiainen jäi siis tällä(kin) kertaa nauttimatta. Aamu sujui rennosti Iivon voittohiihtoa katsellen, ja ennen kisapaikalle lähtöä vaaka näytti 62,9 kiloa. Tuuletukset sille! Punnituksessa yllätys olikin melkoinen, kun kisavaaka näytti painoa olevan noin 150 grammaa liikaa. Kiskaisin toppavaatteet ylleni, latasin purkkaa suuhun ja painuin pihalle jumppaamaan ja sylkemään. Saatuani hien pintaan suuntasin uudelleen puntarille. Kaikki korut ja hiuslenkitkin riisuttuani painoa oli vieläkin 20 grammaa liikaa. Ilmoitin tuomarille, etten jaksa enää pukeutua, ja syljin viimeiset grammat punnitushuoneen roskikseen. Hetken kuluttua puntari näytti tasan 63,0 kg, joten viimein pääsin juomaan ja syömään.

Evästelyn jälkeen oli aika valmistautua kilpailuun. Koska kyseessä oli ensimmäinen penkkikisani, olin lämmittelyn ajoituksen suhteen vähän hukassa. Tällä kertaa ei ainakaan ollut vaaraa, että olisin riehunut liikaa. Keskityin pitämään ajatukset pois nuutuneesta olosta ja hoin itselleni, että aloituspaino 77,5 kiloa tulee vaikka pää kainalossa.

Ensimmäinen kisanosto olikin yllättävän kevyt ja teknisesti onnistunut. Pyysin toiseen nostoon ennätysraudan eli 82,5 kiloa. Ihan kelpo nosto oli sekin, mutta tunsin, että paljoa enempää ei tänään tästä naisesta irtoaisi. Viimeiseen nostoon lastautin 85 kiloa, mutta yritys oli surkea, ja tanko ei liikahtanut rinnalta mihinkään. Vaikka olisi liikahtanutkin, en olisi pronssille kuitenkaan yltänyt, koska olin painavampi.

Ensimmäisistä penkkikisoista siis tuloksena viides sija uudella ennätyksellä. Entisestä inhokkilajista on tullut miltei suosikki, joten saatanpa pyörähtää penkkareissa jatkossakin. Isoimmat kiitokset Jyrkille ja Joonalle hyvistä hermoista. Kiitos myös koko KP:n porukalle ja kaikille tsemppaajille.

-Hanna-

 

 

Joel Rissanen nosti sarjassa 18M93 saavuttaen SM kultaa tuloksella 120kg.

 

Joel Rissanen 120kgJoel Rissanen 120kg

 

 

Tuomas Puhakka nosti sarjassa 105M23 saavuttaen SM kultaa tuloksella 75kg.

Tuomas nosti vain yhden kerran ollen sairaana.

 

Tuomas Puhakka SM1Tuomas Puhakka SM1

 

 

Tulokset

 

 

 

 

Viimeksi päivitetty 04.03.2018 13:38